Wegańskie lato z Katarzyną Gubałą

Nowa kolekcja z przepisami

Lato to idealna pora, aby próbować kulinarnych nowości. Może chcielibyście zasmakować się w pysznych wegepotrawach?

Na platformie Cookidoo ® znajdziecie premierową kolekcję przepisów roślinnych na dania bez laktozy, bez glutenu i z niską zawartością cukru, które przygotowała dla Was Katarzyna Gubała, autorka książki „Warzywa górą!” i propagatorka kuchni roślinnej. W kolekcji znajdują się przepisy na kakaowy budyń jaglany z powidłami, hummus z suszonymi pomidorami, carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym, brownie z czerwonej fasoli, kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym, krem z kalafiora z czarną soczewicą, tatar z czerwonej fasoli, moczkę wegańską i tartę orzechową z kremem z nerkowców.

Przejdź do kolekcji

Katarzyna Gubała

Propagatorka zdrowego żywienia, autorka książek, m.in. „Warzywa górą! Od korzeni po liście”. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege dania gościły w polskich domach i restauracjach. Koordynatorka ogólnopolskiej kampanii fundacji Viva „Zostań wege na 30 dni”. Prowadzi firmę VEGLAB szkolącą obsługę lokali gastronomicznych pod kątem kuchni wege, doradza układać roślinne menu szefom kuchni. Jest autoryzowanym audytorem marki V-label – szwajcarskiego znaku jakości dla wegańskich i wegetariańskich lokali. Jako diet coach pomaga tworzyć roślinne przepisy m.in. na Thermomix ®. Wieloletnia redaktor naczelna magazynu „Slowly Veggie” z wegetariańską i wegańską kuchnią oraz „Wege przewodnika”. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia, ekologii, medytacji i uważności. Bomba pozytywnej energii.

Przejdź do bloga

Od ponad 130 lat oferujemy nowoczesne, innowacyjne  i niezwykle trwałe produkty, z których skorzystały już miliony rodzin.