Krem czekoladowy z awokado

W ROLI GŁÓWNEJ - AWOKADO

Składniki

30 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
200 g awokado, dojrzałego
200-220 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
15-20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
1-2 łyżki miodu

PRZYGOTOWANIE

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić 8 s/obr. 7. Rozdrobnione orzechy zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać awokado, banany, kakao i miód, zmiksować 15-20 s/obr. 7.
  3. Krem czekoladowy z awokado podawać jako dodatek do pieczywa lub naleśników.
WSKAZÓWKA
• Krem można przechowywać maksymalnie tydzień w lodówce.
PRZYDATNE PRZYBORY KUCHENNE

1 słoik typu twist-off
INFORMACJE DODATKOWE

Czas przygotowania: 5 min.; Czas całkowity: 5 min.; Stopień trudności: Łatwy; Porcje: 1 słoik; Wartości odżywcze na 1 słoik: Wartość kaloryczna 3797.4 kJ/ 907 kcal, Białko 14 g, Węglowodany 105 g, Tłuszcz 54 g, Cholesterol 0 mg, Błonnik 14 g

Przepis pochodzi z newslettera Thermomix ®

Od ponad 130 lat oferujemy nowoczesne, innowacyjne  i niezwykle trwałe produkty, z których skorzystały już miliony rodzin.